Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2013

Theater tussen markt en democratie

phpThumb_generated_thumbnailjpgErwin Jans schreef voor De reactor een recensie over Resetting the stage. Public Theatre between the Market and Democracy van Dragan Klaic

Resetting the stage is een boek over een diepe crisis, een crisis die verder gaat dan de bedreiging door het commerciële theater, maar het is geen klaagzang geworden. Integendeel zelfs, het is een zeer nuchtere stand van zaken van het Europese gesubsidieerde theater aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Het beschrijft op een glasheldere manier de precaire situatie van de podiumkunsten. En het geeft daarnaast een aantal suggesties voor de versterking van de gesubsidieerde theatersector, al blijft het koffiedik kijken of de crisis daarmee afdoende kan worden bezworen.

Lees de hele recensie hier.