Gepubliceerd op: zondag 7 april 2013

Nieuw chapbook: ‘winterreis’ van Bas Geerts

basgeertswinterreisNummer vijf in de serie Halverwege chapbooks, die middels crowdfunding worden gerealiseerd, is geschreven door Bas Geerts. Geerts is dichter, schilder en muziekwetenschapper. Eerder publiceerde hij bewegende gedichten. Een voorbeeld is terug te vinden in het online tijdschrift blue turns grey. Daar treft men sinds vandaag overigens ook een nieuw nummer aan met onder andere werk van Kira Wuck, Menno Wieringa, Dorien de Wit en  een gedicht van Halverwege-uitgever Joost Baars: ‘antipodus noster‘.

Over het nieuwe chapbook lezen we op de website:

In winterreis wordt het verstrijken van de tijd bezongen met een taal die ruimte is. Een ruimte die voortdurend van grammatica verandert, maar waar je toch nooit buiten raakt, zoals de verstrijkende tijd je altijd met zich meeneemt. Bas Geerts beschikt niet alleen over een fenomenaal gevoel voor ritme, winterreis is uniek omdat het – zoals de tijd zelf – tegelijk uitermate trefzeker en volkomen ongrijpbaar is.

‘het komt
we zien het
handhaaft zich

de tijd is rond iets
blijven steken

vlak voor en tijdens lijkt
het wordt het later

iets
beperkt zich
tot het nu wordt
tijdelijk iets

tot morgen
in de nacht op
het programma

opnieuw winterdag
een aantal uren
alweer nacht’

Alleen de komende twee weken – dus van 6 tot 20 april – bent u in de gelegenheid om het chapbook te bestellen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is hier te lezen.