Gepubliceerd op: woensdag 17 april 2013

Berlijn in Nederland

130414_TE_Berlijn_vooraf_omslag_300px

Terras, tijdschrift voor internationale literatuur, presenteert 04 Berlijn. In een ‘vooraf-‘boekje met vertalingen van Elke Erb, Marion Poschmann, Monika Rinck en Ulf Stolterfoht, proza en essays, online op Terras en tijdens het city2citiesfestival.

Vanaf 17 april verschijnt er twee keer per week op Terras een gedicht uit het Duits vertaald, een stuk proza, essay of ander materiaal uit de nieuwe Duitse hoofdstad. Uit het archief van Raster worden teksten over Berlijn opgediept van Walter Benjamin, Karl Kraus, Anthony Mertens, Joseph Roth, Kurt Schwitters, Kurt Tucholsky. Drie maanden lang duurt de Berlinale van Terras.

Ulf Stolterfoht draagt voor op de opening van city2cities op zaterdag 20 april, met Philip Huff en F. Starik. Op 24 april geeft Stolterfoht de Belle van Zuylen-lezing. Beide avonden beginnen om 20.00 in de spiegeltent op de Korte Nieuwstraat 24, Utrecht.

Monika Rinck draagt voor op de Straat van de literatuur samen met haar vertaler Monika Rinck en K. Michel die ingaat op haar werk.  Anneke Brassinga leest een verhaal voor van Johann Peter Hebel dat ze voor Terras vertaalde. Op 28 april om 14.00 in zaal 16.36 van het Academiegebouw Domplein 29, Utrecht.

Bezoekers ontvangen het ‘vooraf-‘boekje Terras 04 Berlijn.

130414_TE_flyer_berlijn_def_600px

ontwerp: Herman van Bostelen, beeld: Ruth Verraes

Over de auteur

-