Gepubliceerd op: maandag 11 maart 2013

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2013

Zojuist is de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2013 bekendgemaakt. De volgende 6 titels maken kans op het prijzengeld van € 50.000:

  • Esther Gerritsen – Dorst (De Geus)
  • Arnon Grunberg – De man zonder ziekte (Nijgh & Van Ditmar)
  • Oek de Jong – Pier en oceaan (Atlas Contact)
  • Elvis Peeters – Dinsdag (Podium)
  • Christiaan Weijts – Euforie (De Arbeiderspers)
  • Tommy Wieringa – Dit zijn de namen (De Bezige Bij)

De prijsuitreiking vindt plaats op 6 mei, live in Nieuwsuur, traditioneel vanuit het Amstel Hotel in Amsterdam. De jury bestaat dit jaar uit Clairy Polak (voorzitter), Jan Donkers, Edith Koenders, Lisa Kuitert en Mark Schaevers. Vorig jaar kreeg A.F.Th. van der Heijden de prijs voor zijn requiemroman Tonio.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.