Gepubliceerd op: zondag 10 maart 2013

Ragnar Kjartansson – ‘The visitors’

De IJslandse kunstenaar Ragnar Kjartansson (37) oogst momenteel grote belangstelling met zijn video installatie ‘The Visitors’ in de New Yorkse Luhring Augustine gallery. Verspreid over negen schermen is een muzikale performance te zien van Kjartansson samen met zeven muzikanten. De opnames gebeurden in een oud landhuis in Hudson Valley waar elke muzikant apart een interpretatie maakte op een gedicht van Kjartanssons ex-vrouw. ‘There are stars exploding around you, and there’s nothing, nothing you can do’. Zie de bespreking op de NYT.

Onderstaande video dateert van 2010. The Man is een documentaire over de inmiddels overleden Mississippi bluesmuzikant Pinetop Perkins.

Ragnar Kjartansson – The Man Sample from Luhring Augustine on Vimeo.

Over de auteur