Gepubliceerd op: donderdag 28 maart 2013

God, een collega

Op De Reactor bespreekt Martijn Knol De maakbare man van Maxim Februari. Februari onderging een geslachtsverandering (de zij werd een hij), en maakte daarop enkele notities over transseksualiteit. Het boek gaat niet alleen over hormonen en lichamelijke veranderingen, maar vooral ook over de verschillen tussen mannen en vrouwen in het sociale domein. Knol:

De maakbare man raakt en roert wat mij betreft – net als de interviews die Februari over het boek gaf – omdat je er getuige van bent hoe een soortgenoot erin slaagt een aanvankelijke beperking of hindernis te overstijgen. In de zeventiende eeuw koloniseerden avonturiers nieuwe werelden… en in 2013 durft Februari de rek van sociale en biologische wetten en conventies te testen en in kaart te brengen.

Lees de integrale bespreking op De Reactor.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.