Gepubliceerd op: dinsdag 5 maart 2013

‘Ecce Amy’: RHCdG reageert

Voor de rubriek ‘Untimely meditations’ van nY schreef Lucas Hüsgen een stuk naar aanleiding van het overlijden van Amy Winehouse. Deze overpeinzing was voor Rutger H. Cornets de Groot …

“[…] een onverwachte combinatie waar ik benieuwd kennis van nam, maar die geen van beiden heeft kunnen verlossen van de sjablonen en clichés die hen aankleven – Winehouse niet van de christelijk-humanistische oordelen die de fascinatie voor en afwijzing van haar bepalen, en Hüsgen niet van de sociaal-politieke obsessies waaraan hij zijn werk dienstbaar maakt. In een betoog van liefst 6400 woorden op de website van nY (waar je niet kunt reageren) spant hij Winehouse volledig voor het karretje van zijn kritische hang-ups in.”

Lees ‘Ecce Amy’ op de website van RHCdG.

Over de auteur