Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2013

‘Conceptual writing is comparable to a recent Chinese business enterprise’

Magistrale Adorno-pastiche van Rob Halpern slaat het Conceptuele Schrijven knock-out:

In the public mind today, Conceptual Writing presents itself as a dazzling reformer, perhaps even as the inventor of a revolutionary system, if not a new orthodoxy, with grudging respect, some even suggest that Conceptual Writing has prepared the wa for other new things, a way, it’s true, which Conceptual Writing itself may ahve no real desire to travel. But this initial claim is linked by implication to the claim that Conceptual Writing is a failure and has quickly become obsolete in light of current social movements, which themselves realize in practice what Conceptual Writing must persistently disavow.

Lees hier verder.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] is hier ook sprake van een dieper, institutioneel probleem: eerder rekende Rob Halpern in een magistrale Adorno-pastiche al af met de poëzie van Goldsmith, die volgens hem volkomen […]