Gepubliceerd op: zondag 24 februari 2013

Wie krijgen vanavond een Oscar? Nate Silver denkt het te weten

Statistiekgoeroe Nate Silver wist de uitslag van de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen per staat juist te voorspellen. Hij denkt ook te weten wie vanavond de prestigieuze Oscars in ontvangst mogen nemen. Volgens hem is de kans het grootst dat Argo de award voor beste film toebedeeld krijgt (iets waar de Iraanse autoriteiten trouwens niet blij mee zullen zijn).

Moeten we hem geloven? Silvers formule bleek bij het voorspellen van de Academy Awards in 2009 en 2011 aardig te werken. Lees hier zijn column in The New York Times. De uitreiking van de Oscars is in Nederland via Film1 gratis digitaal te bekijken.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.