Gepubliceerd op: woensdag 27 februari 2013

Stilisme leidt tot Potemkindorp

Op De Reactor signaleert Jan-Willem Anker Dit zijn de namen, de roman van Tommy Wieringa die, zo werd vandaag bekend, kans maakt op de Gouden Boekenuil. Maar of die nominatie terecht is?

De notendop: zinloze gebeurtenissen kunnen leiden tot een religieuze ervaring, en zelfs tot de stichting van een religie. Het is mogelijk om ook een hoogstaand literair werk tot een notendop te herleiden. Dit zijn de namen is echter geen hoogstaande literatuur. Ik zou het met de beste wil van de wereld zelfs geen literatuur kunnen noemen. Het is een boek dat naar literatuur neigt.

Lees hier de gehele recensie.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.