Gepubliceerd op: woensdag 27 februari 2013

Shortlist Gouden Boekenuil 2013

Vandaag werd de shortlist bekendgemaakt van de Gouden Boekenuil, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen. De volgende vijf auteurs maken kans op een geldbedrag van 25.000 euro plus een kunstwerk van Philip Aguirre:

  • De man zonder ziekte – Arnon Grunberg (Nijgh & Van Ditmar)
  • Pier en oceaan – Oek de Jong (Atlas Contact)
  • Post mortem – Peter Terrin (Arbeiderspers)
  • Ons kamp – Marja Vuijsje (Atlas)
  • Dit zijn de namen – Tommy Wieringa (De Bezige Bij)

Op 4 mei 2013 wordt duidelijk wie er in de prijzen zijn gevallen. Meervoud inderdaad, want vanaf vandaag zal er ook een lezersjury optreden. Honderd lezers uit Vlaanderen bepalen wie de Prijs van de Lezersjury verdient. Deze prijs betreft een geldbedrag van 2.500 euro en een pen van Montblanc. Zie verder ons bericht over de longlist van de Gouden Boekenuil.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.