Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2013

Poëtische herfstliederen van Duo Baars-Henneman

Op gedichtendag verscheen een toepasselijk album van het Duo van Ab Baars en Ig Henneman: Autumn Songs, een cd vol improvisaties en ‘minimaal gecomponeerde’ nummers die zijn geïnspireerd op 9 gedichten van 9 dichters en op de bonte kleuren van herfstige bossen van Maine. De nummers kwamen tot stand tijdens een recente tour van Baars en Henneman door de Verenigde Staten. Gedichten over storm en wind vormden de inspiratie voor deze reeks concerten, maar niemand had kunnen voorzien dat het einde van de tour samen zou vallen met de passage van tropische storm Sandy langs de Oostkust van de VS. Een geïmponeerde en dankbare recensent schreef naar aanleiding van een optreden van Baars en Henneman in Ann Arbor:

With improvisation as the watchword, the Baars-Henneman Duo brought its lovely and lyrical compositions to life on Wednesday, displaying a gorgeous harmonic convergence of Ig Henneman’s rich viola and Baars’ breath-y saxophone runs.

Onder de dichters die deze soms onstuimige, soms wiegende en soms verrassend lyrische stukken hebben geïnspireerd zijn William Blake, W.B. Yeats, Guillaume Apollinaire, Ingeborg Bachmann en onze eigen Hélène Gelèns.

Zie hier voor meer informatie.

Over de auteur