Gepubliceerd op: woensdag 13 februari 2013

Nieuw Amsterdams literatuurfestival: Read my World

Het festival, dat voor het eerst in september 2013 zal plaatsvinden in de Amsterdamse Tolhuistuin, komt voort uit een samenwerking tussen Perdu, School der Poëzie en SLAA. De thema’s en auteurs die centraal zullen staan tijdens het festival worden in eerste instantie geselecteerd door curatoren die in het land van herkomst op zoek gaan naar auteurs, jong en oud, die op dit moment in hun ogen de meest relevante literatuur schrijven.

Read my World gaat daarbij actief op zoek naar het grensgebied tussen literatuur en journalistiek. In 2013 concentreert RMW zich in het bijzonder op de Arabische wereld. Wat speelt er in de Egyptische literatuur in tijden waarin het Tahrirplein om de haverklap volstroomt met verontruste en ontevreden burgers? Welke functie heeft literatuur in het altijd tot op het bot gepolitiseerde Palestina?

RMW 2013 trapt op 3 maart officieel af met die laatste vraag tijdens een middag in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De Palestijnse curator Asmaa Azaizeh, dichter en journalist, zal 8 auteurs voorstellen aan een Nederlands publiek. Meer informatie vind je op de website en natuurlijk op Twitter en Facebook.