Gepubliceerd op: maandag 11 februari 2013

Max Weber haalt uit (en raakt Bart De Wever)

Voor De Reactor bespreekt Christophe Van Gerrewey twee recente vertalingen van beroemde teksten van de Duitse econoom en socioloog Max Weber (1864-1920): De protestantse ethiek en de geest van het kapitalisme en Wetenschap als beroep. Politiek als beroep.

Old school? Niet volgens Van Gerrewey, die bewijst dat een gecombineerde en ietwat dwarse lectuur van deze boeken kan tonen ‘waarom en hoe kapitalisme, wetenschap en politiek “bestaan” – en hoe ze vandaag functioneren.’ Het werk van Weber blijkt nog steeds brandend actueel. (Bart De Wever beware.)

Lees hier de gehele recensie

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.