Gepubliceerd op: maandag 18 februari 2013

HET DEBUUT VAN WITTE RAAF tweede acte

 

 

 

Wat vooraf ging (klik hier)

We schrijven 1994. In een ultieme poging zijn bestaan te rechtvaardigen, verspreidt Witte Raaf elf verhalen over redacties van verschillende hoofdstedelijke uitgeverijen. Uit zekere overtuiging nu werkelijk aan de Goden te zijn overgeleverd, bereidt hij zich op het ergste voor. Dat niet alles van een leien dakje zou verlopen, liet zich raden maar de beproevingen, voor hem weggelegd nemen alras epische vormen aan. Zeker wanneer hij in de nu volgende tweede acte, in handen valt van een Faustiaanse apotheker uit IJmuiden. Nee, er stroomt nog vrij wat water onder de brug vooraleer het verkregen ja-woord van de uitgeverij voor de publicatie van zijn verhalen, fysiek gestalte krijgt!

 

Over de auteur

- (1954) realiseerde een tiental toneelstukken en filmscenario’s. In 1995 verscheen bij Veen zijn debuutbundel Het slinkende papier. Later volgden de roman Passage (Veen, 2000) en een als ‘vrije oefening’ omschreven werk van autobiografische fictie, De cultus van het Lijden (De Arbeiderspers, 2006). In 2010 verscheen de roman Grand mal (De Arbeiderspers). In november 2012 verscheen bij het balanseer zijn poëzie onder de titel Schedelmoer & maatpak.