Gepubliceerd op: donderdag 7 februari 2013

Erik Lindner: back in town


Dichter en poëzierecensent Erik Lindner schreef jarenlang columns en kritieken voor De Groene Amsterdammer. Dat deed hij eerst voor de analoge versie van het blad, later continueerde hij zijn schrijfactiviteiten op de website.

Op uitnodiging van Poetry International zal hij vanaf nu tweewekelijks digitaal verslag doen van zijn lees- en reiservaringen. De header belooft een breed scala aan onderwerpen. Zo zullen in de columns onder meer dichtbundels, vertalingen, evenementen en festivals aan bod komen.

Zijn eerste column gaat over Franco Loi, een Italiaanse dichter van wie Willem van Toorn werk naar het Nederlands vertaalde. Lindner schrijft: ‘Wat me aan Franco Loi blijft fascineren, is dat zijn lyriek de spreker tot het uiterste drijft, misschien wel tot waar hij zich overgeeft.’

Lees hier de gehele column.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.