Gepubliceerd op: donderdag 31 januari 2013

Van den Branden, Abicht, Stolk over ‘De oksels van de bok’

Dit jaar ging de Herman de Coninck-prijs voor de beste bundel naar ‘De oksels van de bok’ van Annemarie Estor. “Van de vijf genomineerde bundels beviel De oksels van de bok ook mij het best.” vindt ook Achille van den Branden die na een sneer naar het juryrapport aan zijn eigen bespreking begint. Twee citaatjes:

“Aan De oksels van de bok ligt een knoert van een cliché ten grondslag: de vrouw die, nel mezzo del cammin di sua vita, seksueel aangetrokken wordt door de Vreemde Man en daar haar dromen op projecteert. Het “gebruik van oriëntaalse liefdeslyriek, bijbelse taal en mystieke visioenen” (juryrapport) kan dat niet verhullen.”

“Net zoals bij Miguel Declercq, die zijn partner ook degradeerde tot edelfigurant, gingen mijn gedachten uit naar de levensgezel van Annemarie Estor, of die nu een literaire constructie is of niet.”

Lees de bespreking op Achille van den Branden , de bespreking van Ludo Abicht, een ingezonden reactie van Saskia Kunst en een reflectie op de kunst van het recenseren op de site van Fabian Stolk.

 

Over de auteur

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Ik heb het niet alleen over Estor. Ik heb over alle HdC-genomineerde bundels een impressie geschreven.

  2. Hm, totdat Ooteoote links in de commentaarbox voorziet van een onderlijning moet u zelf hoveren over bovenstaande woorden om het wormgat te vinden.