Gepubliceerd op: woensdag 23 januari 2013

Sweatsamples: Samplekanon exposeert in Singersweatshop

Schrijf 25 januari in die agenda’s. Online literair tijdschrift Samplekanon, nog steeds no-budget, gaat de wijk in. In de Singersweatshop in Rotterdam organiseert Samplekanon een expositie met zes beeldend kunstenaars en een literair programma om je vingers bij af te likken.

‘Vroeger zweefden de dichters, nu zweten zij alleen maar.’ Dat schreef Lucebert, en die had tenminste nog de ruimte van het volledige leven. Wij willen die terug, omdat (hoewel) we steeds minder tijd en steeds meer te doen hebben. Tijd om de tijd te bezetten, en onszelf. Samplekanon vroeg zes dichters en zes beeldend kunstenaars om nieuw werk te maken dat zich beweegt van Singer naar Sweatshop, en omgekeerd.

De redactie zat ook niet stil en maakte ‘Samplekarton’: boekjes met teksten, gemaakt uit gevonden materiaal, geïnspireerd door de Zuid-Amerikaanse ‘cartoneras’, uitgeverijtjes die zoeken naar alternatieve manieren van publiceren en communiceren.

Kortom, Sweatsamples: beeldend kunstenaars en schrijvers denken na over de condities waarin kunst wordt gemaakt en wat ‘werk’ betekent in de huidige culturele economie.

De line-up:
Exposerende kunstenaars :    
                                                                                                     
Carine Weve  
Cliff van Thillo
Daniël Labruyère
Vince Trommel
Annette Ariese
Jemaine Jacobs

Optredende schrijvers en dichters:

Hannah van Binsbergen 
Harry Vaandrager
Maartje Smits
Martijn den Ouden
Anne Broeksma
Peter de Voecht

Geef op Facebook aan dat je komt!  

Waar: SingerSweatShop, Hoogstraat 170, Rotterdam
Wanneer: vrijdag 25 januari

Open: 17:00-23:00

Aanvang optredens: 20:00
Toegang: gratis, met warme drankjes

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.