Gepubliceerd op: vrijdag 4 januari 2013

LL43: Robert Anker – BACON GERICHT

 

BACON GERICHT

Ik dus lachen als die paus
Maar dan in een rolstoel
Zelf geen paus natuurlijk
Ook geen rolstoel, lachen man

Met eigenwaan behangen
Op een kakstoel neergezet
Ik lach me liever dood
Dan mij te schamen

Uitgeschakeld alles
Naar de kloten rol ik
Om je te bescheuren
‘Kijk mij nou!’ Bedenk ik

Dat het ook een schreeuw
Kan lijken wat ik doe
En dat dat nog erger is
Lach opnieuw! Lach beter!

 

_____

Robert Anker schrijft poëzie en proza. In 2008 verscheen Nieuwe veters – verzamelde gedichten 1979-2006, in 2009 de gedichtenbundel gemraad slasser d.d.t. en in 2011 In het westen, de laatste trans. Voor zijn roman Een soort Engeland ontving hij in 2002 de Libris Literatuurprijs. Gedichtenbundels werden gekroond met de Jan Campertprijs en de Herman Gorterprijs en twee maal genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Anker’s werk wordt uitgegeven door Querido.

foto: Leo van der Noort, 2006

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.