Gepubliceerd op: vrijdag 25 januari 2013

Kenneth Goldsmith wordt poet laureate van het MOMA (video)

‘Artists Experiment’ is een nieuw initiatief van het Museum of Modern Arts (Moma) in New York. Kunstenaars uit andere disciplines worden uitgenodigd om te dialogeren met de collectie en het publiek. De Amerikaanse dichter Kenneth Goldsmith (stichter van Ubuweb) heeft zichzelf aangesteld als poet laureate. ‘Kunstenaars moeten zich echt uitsloven om in een museum binnen te geraken maar als dichter kan je rustig binnenwandelen door het achterpoortje. Poëzie is nu eenmaal een ruimte waarin niemand geïnteresseerd is.’

Goldsmith heeft gerenomeerde schrijvers uitgenodigd om in dialoog te gaan met een werk uit het museum. Wekelijks zullen er lezingen plaatsvinden in het museum.  (meer info)

Over de auteur