Gepubliceerd op: donderdag 31 januari 2013

Exit Antwerpse stadsdichter?

“Met een ongeëvenaard gevoel voor timing heeft de Antwerpse N-VA-fractieleider André Gantman aan de vooravond van Gedichtendag een ronduit briljant idee de wereld ingestuurd. De Antwerpse stadsdichters hebben na tien jaar wel hun beste tijd gehad, vindt hij, en dus moet het maar eens gedaan zijn met die subsidieslurpende culturele elite. Als die dichters dan toch hun maatschappelijke waarde willen tonen, dat ze dan het belang gaan uitleggen van de Vlaamse letterkunde en literatuur in de taalachterstandklassen van de inburgeraars. Maar daar zullen ze zich wel te goed voor vinden, dacht hij er net niet bij.”

Lees de gedichtendagcolumn van Yves Desmet in Demorgen, mét gedicht van ex-stadsdichter Bart Moeyaert.

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Risee zegt:

    Storm. Glas. Water.