Gepubliceerd op: dinsdag 29 januari 2013

Annemarie Estor, Michaël Vandebril en David Troch bekroond met Herman de Coninckprijzen 2013

Meer nieuws uit prijzenland. Annemarie Estor heeft met haar dichtbundel De oksels van de bok de Herman de Coninckprijs 2013 in de wacht gesleept. De Herman de Coninckprijs voor de Beste Debuutbundel ging naar Het vertrek van Maeterlinck van Michaël Vandebril. Het gedicht ‘gezel’ van David Troch – afkomstig uit zijn bundel buiten westen – werd bekroond met Herman de Coninck Publieksprijs voor het Beste Gedicht. De vakjury van de Herman de Coninckprijs 2013 bestond uit: Roeland de Trazegnies (voorzitter), Thomas Blondeau, Eva De Roovere, Toon Horsten en Yra van Dijk. Lees hier, hier en hier meer.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.