Gepubliceerd op: vrijdag 7 december 2012

SNAKE van Michael Tedja in Cobra Museum

M Tedja (foto: Miek Hoekzema)

Van 2 februari t/m 26 mei 2013 vertoont het Cobra Museum SNAKE van Michael Tedja (1971 Rotterdam). De opening is op 1 februari om 17.30 uur.

Michael Tedja toont een selectie uit zijn in een periode van tien jaar ontstane oeuvre: meer dan 1500 tekeningen en schilderijen op papier en linnen. Tedja’s energie is grenzeloos en zijn visie geslepen. Hij werkt geconcentreerd met materialen, kleuren en woorden. De ongeveer 350 voor SNAKE geselecteerde werken zijn soms intiem klein, soms van monumentale afmetingen en in de schilderijen zijn vrijwel altijd de meest uiteenlopende objecten verwerkt, waaronder zelfs een keer een fiets.

Michael Tedje is naast beeldend kunstenaar ook schrijver. Hij trad in 2012 o.a. op in Perdu tijdens de dichtersmarathon en de avond over Donorwoorden van Sybren Polet.

Tedja’s geheel eigen universum kwam de afgelopen tien jaar tot wasdom in een loods buiten Amsterdam. Het fictieve karakter SNAKE speelt hierin een centrale rol. SNAKE vertelt een gelaagd verhaal, waarin alledaagse zaken hand in hand gaan met geopolitieke en historisch beladen onderwerpen. Zelf heeft hij geregeld uitwisselingen over dergelijke onderwerpen op internetfora. Daar houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met het duiden van verbanden tussen op het eerste oog onsamenhangende cijferreeksen, wat ook in zijn beeldende werk weer zijn beslag krijgt.

Voor meer, bezoek deze website.

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] interview met alleskunner Michael Tedja naar aanleiding van zijn overzichtstentoonstelling SNAKE in het Amsterdamse Cobra Museum. Hier te […]