Gepubliceerd op: maandag 3 december 2012

Pieter of Herman De Coninck of brouwerij De Koninck

Tom Lanoye reageert op de reactie van Bart De Wever op het voorstel van Behoud de Begeerte om het Pieter de Coninckplein in het Herman De Coninckplein te veranderen:

“De Wever, historicus, flamingant en kunstkenner, sprak van ‘een van de domste voorstellen die ik ooit heb gehoord, en dat wil wat zeggen’. Dat kan ik me inbeelden, als je partijvoorzitter bent van een Aalsterse Schepen die de straatnaamborden wil vervangen door straatnaamborden met een klauwend leeuwtje. In die optiek was het voorstel van Behoud de Begeerte om alvast één plein van naambord te doen veranderen visionair. Kunst blijft de voorhoede van de samenleving.” (lees verder op de site van BdB)

Over de auteur

Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. Frank Keizer zegt:

    Zie ook deze Hollandse affaire: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marie_Heinekenplein

  2. JJ Pollet zegt:

    Ook een bierplein. tsjonge

  3. […] Twee oorlogsverklaringen op een Consciencedag in Vlaanderen – uitgesproken door een Vlaming, dat is die andere beroemde Vlaamse schrijver niet in dovemansoren gevallen. Wie beter dan Tom Lanoye kon De Standaard vragen om Bart De Wever aan te vallen. Literatuur kan ook polemiek zijn, links, rechts, li, re, l. Of een storm in een glas bier, een Antwerps bolleke dan wel. […]