Gepubliceerd op: woensdag 5 december 2012

‘Onder het masker zit een ander masker, en daaronder nog een.’

Het najaarsnummer van Tijdschrift Terras heeft als thema ‘Masker, Ontmasker’. Initiatiefnemer en redactielid Laurens Ham blogt regelmatig over dit onderwerp. Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe nummer gepresenteerd in Perdu, zoals ik eerder al berichtte.

Sinds deze week online:

‘De materie aarzelt‘, een interview van Kim Andringa met filosoof een fotograaf Suzanne Doppelt.

Wat me interesseert, is hoe je op een ander niveau zou kunnen kijken. Dat heeft niets met metafysica te maken, maar met een niveau waarop je eventueel een ander gezicht te pakken zou kunnen krijgen, het tweede en dan ook het derde gezicht van de dingen. Dat gezicht zien met het derde oog dat subverschijnselen waarneemt, en het een andere kleur geven. Het is een soort paranoïde zoektochtje dat uiteindelijk nergens op uitloopt, de reconstructie mislukt altijd, alleen de beweging doet ertoe.

 

 

Wubartl en Klaubauf,’ foto’s door Miek Zwamborn van jonge mannen in zogenaamde Krampus-kostuums, bestaande uit rode houten maskers, de huid van een zwart schaap en hoorns. Te midden van deze mannen staat steeds een Sinterklaas (??). (Over alternatieve Sinterklaasvieringen gesproken..)

 

 

 

Over de auteur