Gepubliceerd op: zaterdag 8 december 2012

Kreten uit een urn

© Roeland Fossen

Aanstaande vrijdag spreekt de Volkskrant-criticus Arjan Peters de jaarlijkse SCARAB-lezing van de Radboud Universiteit Nijmegen uit.

Peters probeert in zijn lezing, ‘Kreten uit een urn’, de door velen doodverklaarde criticus van de eenentwintigste eeuw weer tot leven te wekken. Die revitalisering is van belang, omdat zonder kritiek de kunst wordt overgeleverd aan de markt. En dat kan volgens Peters alleen maar een verschraling betekenen: ‘Kunst wordt niet voor de kritiek gemaakt, maar wel mede door haar in stand gehouden.’

De lezing vindt plaats op vrijdag 14 december, vanaf 20.00 uur, in de Gouden Zaal van het Nijmeegse VillaLUX, Oranjesingel 42, Nijmegen. De toegang is gratis.

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Rottend Staal-medewerker Arnoud van Adrichem bericht op Ooteoote.nl over de seánce ‘Kreten uit een urn‘ die geestenbezweerder Arjan Peters op vrijdag 14 december 2012 voor de Radboud Universiteit […]