Gepubliceerd op: vrijdag 21 december 2012

Gesignaleerd: Chomsky, Van Heemstra

Op De Reactor twee nieuwe signaleringen. Arnoud van Adrichem las het pamfletachtige Occupy van Noam Chomsky, waarin gesprekken die Chomsky met Occupy-activisten voerde zijn verzameld, en dat zowel harde eisen als handige tips bevat (en een hommage aan Howard Zinn).

En Jan-Willem Anker raakt niet in vervoering van De laatste Aedema, het prozadebuut van dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra, over de twijfelende barones Loina Aedema. Van Heemstra doet haar best om te laten zien hoe conservatisme en progressiviteit binnen de aristocratie gestalte krijgen, maar de roman mist urgentie.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.