Gepubliceerd op: vrijdag 14 december 2012

Bankier en activist

Daniel Rovers las twee boeken over onze ijlende economie: De economie van goed en kwaad van Tomáš Sedláček en Schuld van David Graeber:

‘Beide vakkundig vertaalde boeken behandelen in ongeveer evenveel pagina’s de geschiedenis van de economie, te beginnen bij de uitvinding van het krediet in Mesopotamië, zo’n 3000 jaar voor Christus. Maar daar houdt de gelijkenis op. Qua intentie en temperament verschillen de twee boeken als dag en nacht, als kikker en prins, als bankier en activist. Schuld is radicaler dan het erudiete, maar uiteindelijk teleurstellend brave literatuuroverzicht van Sedláček.’

Lees verder op De Reactor.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.