Gepubliceerd op: woensdag 7 november 2012

Perdu Leest Nederland Leest Anders

In november is het weer zover: Nederland Leest een boek. Gratis. Tijdens de zevende editie van de CPNB-campagne discussieert het hele land over goed, fout en dubbelgangers in W.F. Hermans’ klassieker De Donkere Kamer van Damokles. De groots opgezette leesactie maakt literatuur toegankelijk voor een breed publiek: het boek is gratis af te halen, er zijn leesgidsen beschikbaar en er worden lespakketten samengesteld.Het gezamenlijk praten over een boek verruimt de blik en bevordert de gemeenschapszin, leerde de CPNB van het Amerikaanse voorbeeld One Book One City. Wat behelst die gemeenschapszin en hoe wordt die tot stand gebracht? Welke discussies levert het samen lezen op en hoe blik verruimend zijn ze? En kan dat ook anders? Op vrijdagavond 9 november nodigt Perdu een aantal lezers uit om Nederland Leest open te breken en een alternatieve lezing te geven van een boek dat reeds de revue passeerde. Perdu Leest Nederland Leest Anders.
Laurens Ham (essayist en literatuurwetenschapper, promovendus in een NWO-project over W.F. Hermans en de autonomie van de literatuur), Matthijs Ponte (literatuurwetenschapper, filosoof en voormalig directeur van Perdu) en Agnes Andeweg(literatuurwetenschapper, werkt aan een project over de seksuele revolutie in literatuur).Aanvang: 20.30 uur. Zaal open: 20.00 uur.Entree: 10 euro / 5 euro voor studenten, vrienden en stadspashouders.

Reserveren: hier.

Over de auteur