Gepubliceerd op: zondag 25 november 2012

Interview Wim T. Schippers

“Eigenlijk doe je het nooit goed als kunstenaar, meent Schippers. ‘De massa wil dat je maakt wat zij mooi vindt en dat je er geen cent mee verdient, vooral als ze er zelf voor heeft betaald via subsidies. En als je het zelf financiert, dan vinden de meesten het nog slecht.’ Schippers is het liefst onafhankelijk. Opgewekt: ‘De pindakaasvloer die ik in 2010 aan het museum Boijmans van Beuningen heb verkocht, heeft winst gemaakt. Het museum heeft productiekosten gemaakt en mij betaald voor het idee, maar ze behaalde winst door de ongekende hoeveelheid verkochte kaartjes. Toen ik bij De Wereld Draait Door was, vroeg Yvon Jaspers nog hoeveel die vloer had gekost. Toen dacht ik: “Nou, mag ik vragen wat dat wezenloze gebabbel van jou schuift op jaarbasis?”’ (ANS)

Over de auteur