Gepubliceerd op: dinsdag 30 oktober 2012

Zeg maar dag met je Bourdieu!

‘Een van de vele literatuuressays die Bas Heijne aanhaalt is William Marx’ Het afscheid van de literatuur, een boek dat in 2008 in een Nederlandse vertaling verscheen. Eerder dan een treffende beschrijving van de republiek der letteren, is het boek, en dan met name zijn populariteit onder de literaire intelligentsia van dit land, een symptoom voor de onwil daadwerkelijk een roman of dichtbundel open te slaan en nou eens echt te gaan lezen, en dan bedoel ik simpelweg zo’n tekst in alle eerlijkheid af te meten aan eigen ervaringen en overtuigingen.’

Daniël Rovers over tekst (en niets dan de tekst).

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.