Gepubliceerd op: zaterdag 27 oktober 2012

Under Blue Cup

 

Eind vorig jaar verscheen Under Blue Cup, een intrigerende studie van Rosalind E. Krauss over onder meer de mediumspecifieke onderhandeling tussen herinneren en vergeten. Samen met Jan Baetens schreef ik voor Alphavillle een bespreking van dit boek dat in verband kan worden gebracht met de neurocultuur:

Voor Krauss heeft postmediale kunst, die niet meer vertrekt vanuit de materialiteit van het object en de daarbij behorende geschiedenis, zich losgehaakt van de geschiedenis van een medium. Deze kunst is dus niet langer een echt medium, en bewijst dat het niet in staat is tot het maken van nieuwe regels, nieuwe automatismen, en nieuwe vormen van kunst.

 

Over de auteur

- (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor, het literair weblog Ooteoote en uitgever bij Perdu.