Gepubliceerd op: donderdag 4 oktober 2012

Reiservaring of leeservaring?

Dirk De Schutter bespreekt op ‘Reizen zonder John’ van Geert Mak, een boek dat zijn titel maar half weet waar te maken.   Steinbeck schemert voortdurend door de tekst heen, aldus De Schutter:

De talrijke citaten uit de geschriften van Steinbeck vormen geen obstakel, ze illustreren enkel hoe Mak te werk gaat. Mak kan nauwelijks een observator genoemd worden: in de plaatsen die hij aandoet, vertelt hij niet over wat hij waarneemt of meemaakt, maar hij herhaalt wat hij met betrekking tot die plaatsen bij Steinbeck en vele anderen gelezen heeft.

Lees verder op De Reactor.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.