Gepubliceerd op: maandag 29 oktober 2012

Bernlef (1937-2012)

Dichter, romancier en vertaler Bernlef is vandaag overleden, bericht Uitgeverij Querido. Hij verwierf grote bekendheid met Hersenschimmen, en ontving zowel de Constantijn Huygensprijs als de P.C. Hooftprijs.

Uitgever Annette Portegies gedenkt Bernlef op Athenaeum Boekhandel.

In memoriam van Bernlef, voor zichzelf, namens zijn alter ego als jazzpianist op de Buren.

Interview Ischa Meijer met Bernlef, over succes en reacties op Hersenschimmen.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] (Samenstelling Connie Palmen), Prometheus, Amsterdam, 2003, p. 277. Zoals op dbnl.org. Op ooteoote.nl toont Frank Keizer in zijn Bernlefselectie een filmpje van een interview van Ischa Meijer met […]