Gepubliceerd op: dinsdag 25 september 2012

Waar blijft de crisisroman?

Opgelet, een vraag van de Irrealisten:

Ik keek naar HARDTALK met David Harvey, uiteraard om voeding en bevrijding te geven aan mijn obsessie met internationale politiek en machtsstructuren en zo. Toen dacht ik: waar blijft de eerste roman over iemand die lijdt onder de crisis, of iets breder gezegd, over het lijden onder kapitalisme, of het nu in het Westen is of juist in China of een andere plek met armetierige overwerkte loonarbeiders, de laatste -zeg- 30 jaar?

Titels kunt u in de comments kwijt.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Adriaan Krabbendam zegt:

    Ehm, wacht op “Het laatste land” van Threes Anna, verschijnt eerste week oktober. Als dat geen crisis is…