Gepubliceerd op: dinsdag 18 september 2012

Vrijdag in Perdu: Vers van het Mes XXIII

Vrijdag presenteert Stichting Perdu voor de drieëntwintigste keer een editie van Vers van het Mes: een programmaserie die al vijf jaar loopt waarin nieuwe, nog niet gedebuteerde (Nederlandstalige) dichters centraal staan.

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers Estelle Boelsma, Çağlar Köseoğlu en Anne Broeksma krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

Na afloop van het poëzieprogramma treedt de band HENS op, een band die de muziek van Andrew Bird zo integer mogelijk probeert te vertolken.

 

Estelle Boelsma zal vlak na haar optreden, en dus nog net volgens de regels van Vers van het Mes, haar debuut juniper presenteren. juniper is de derde bundel die in de reeks Halverwege Chapbooks verschijnt.

Çağlar Köseoğlu heeft afgelopen jaar enkele gedichten in het nulnummer van Sample Kanon gepubliceerd. Anne Broeksma publiceerde ook enkele gedichten in Sample Kanon, maar dan onder de rubriek ‘Sample’: ‘Onder sample worden zeer regelmatig losse bijdragen gepubliceerd. Korte verhalen, poëzie, essays, tirades, beeldend werk en interviews, wees overal op voorbereid.’

 

Vrijdag 21 september 2012
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Entree: 10 euro / 5 euro voor studenten,
vrienden en stadspashouders

Reserveren kan via deze link.

Stichting Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam

Over de auteur