Gepubliceerd op: donderdag 20 september 2012

Vers van het Mes – Estelle Boelsma

Op vrijdag 21 september presenteert Perdu voor de drieëntwintigste keer presenteert een editie van Vers van het Mes: een programmaserie die al meer dan vijf jaar loopt waarin nieuwe, nog niet gedebuteerde (Nederlandstalige) dichters centraal staan. Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers Estelle Boelsma, Çaglar Köseoglu en Anne Broeksma  krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. Perdu vroeg de dichters zichzelf te introduceren met een gedicht. Vandaag: Estelle Boelsma, vanavond rond de klok van 22:30 samen met Joost Baars te horen op Radio 6 tijdens “De Avonden”, over het derde Halverwege Chapbook: Boelsma’s “Juniper”.
ons werd een mooie dag beloofd / met drank en goede gesprekken / een gunstige treinreis van A naar B en weer terug / en toen we teruggingen vonden we een hond huilend achter de laurierstruiken / in zweet badend / met vloekende ogen

toen dachten we terug aan de treincoupé: de man met het blikje bier
de jongen die naar de andere jongen staarde
en hoe ik mezelf ergens anders dacht
zo categoriseerden wij onze blik
langzaam naar het landschap buiten

terug bij de hond
jankend in de laurierstruiken
we zagen hoe hij
onderdeel werd van ons systeem

 

Estelle Boelsma (1971) is beeldend kunstenaar en dichter. Ze studeerde in 1998 af aan de Hoge School voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Daarna studeerde ze taal- en kunstfilosofie aan de Katholieke universiteit van Nijmegen. Ze publiceerde gedichten in de Poëziekrant, De Revisor, De Brakke Hond, en Lava. In de lente van 2006 initieërde ze met Edwin Fagel het e-zine blue-turns-grey.nl dat per kwartaal online verschijnt over en met beeldende kunst, poëzie en literatuur.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.