Gepubliceerd op: dinsdag 25 september 2012

Platform Boekbeoordelingen

https://i2.wp.com/www.tntl.nl/boekbeoordelingen/wp-content/bestanden/2011/10/LogoTrans.png?resize=235%2C101

Voor de bookmarks: het eerbiedwaardige Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, beter bekend onder de afkorting TNTL, heeft de rubriek boekbeoordelingen omgevormd tot een online platform. Een prachtig initiatief, want daarmee worden discussies binnen de neerlandistiek aan de betrekkelijke particulariteit van een handvol tijdschriftenlezers onttrokken en middenin de globale openbaarheid van het internet gekatapulteerd. Tot nu toe zijn er acht besprekingen, waarbij opvalt dat de letterkunde nogal domineert. Ook de lijst met studies ‘ter beoordeling’ is meer L dan T. Ongetwijfeld wordt dat mettertijd rechtgetrokken. Ondertussen kunnen we blij zijn dat de neerlandistiek een belangwekkend platform op het internet rijker is.

Over de auteur

- Gijsbert Pols (1980) is publicist en literatuurwetenschapper. Momenteel is hij als wetenschappelijk medewerker aan de Freie Universität Berlin.