Gepubliceerd op: donderdag 13 september 2012

Academica Literatuurprijs voor Erik Menkveld

Erik Menkveld heeft de Academica Literatuurprijs gewonnen voor zijn debuut Het grote zwijgen. Dat meldt Athenaeum Boekhandel. De Academica Literatuurprijs is een publieksprijs. Een vakjury bestaande uit Casper Markesteijn, Anna Luyten, Arjan Peters, Kees Snoek, Fabian Stolk stelde de shortlist samen. Het publiek mocht vervolgens de winnaar kiezen.

Eerder besprak Harold van Dijk voor De Reactor Het grote zwijgen: ‘Menkveld bewijst met zijn verbeeldingskracht in deze roman dat zelfs een overvloed aan feiten dat mysterie niet verjaagt.’

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.