Gepubliceerd op: woensdag 6 juni 2012

Justin Torres over the Future of American Fiction

Bij de culturele nieuwssite Flavorwire is de zomer al begonnen. Vandaag gaven ze het startschot voor The Future of American Fiction, een interviewreeks waarin elke week gepeild wordt naar de evolutie van de Amerikaanse fictie. De website uit New York staat bekend om zijn hippe en toch vrij goed gedocumenteerde berichtgeving. Volgen dus die reeks! Eerste interview in de reeks is met Justin Torres, een jonge schrijver uit New York die met zijn debuutroman We, the animals (vertaling dit jaar uitgegeven bij Meulenhoff Wij, de wilden) meteen goede kritieken haalde in de pers. Het verhaal gaat over een Puerto-Ricaanse homosexuele jongen die in een arbeidersgezin in New York opgroeit en zijn ethnische en sexuele identiteit ontdekt. “Google “Justin Torres,” and you’ll find that he has a similar biography.” voegt Flavorwire er laconiek aan toe. Kort citaat uit het interview:

Justin Torres: American fiction is incredibly balkanized, and this is a thing I love. Is there a bit of hostility between the different literary camps? I think so. But it’s good, productive hostility. Passionate. And instead of one truly dominant style, there’s a lot of freedom.

Where do you see American fiction going?

I hope that the days of an assumed literary center and an assumed literary periphery are coming to an end.

Lees verder op Flavorwire.

Over de auteur