Gepubliceerd op: woensdag 27 juni 2012

Iran herdenkt fatwa tegen Salman Rushdie met een game

“Omdat ook de jeugd eraan herinnerd moet worden dat er ooit een fatwa is uitgevaardigd tegen de auteur van een blasfemisch boek, wordt op dit moment in Iran een computerspel ontwikkeld over het doodsvonnis tegen Salman Rushdie vanwege zijn boek De Duivelsverzen. Het nieuws werd aangekondigd tijdens de tweede Iraanse International Computer Games Expo, die in Teheran wordt gehouden. Er is weinig bekend over de inhoud van het spel, dat de werktitel ‘Het stressvolle leven van Salman Rushdie en de implementatie van zijn veroordeling’ heeft meegekregen” (meer op Trouw)

Rushdie zelf heeft nog niet gereageerd. Op zijn twitterpagina heeft hij het vooral over zijn Memoir (Joseph Anton) die in september zal verschijnen. In dat 600 pagina’s tellend boek doet Rushdie verslag van zijn fatwa-periode. Verder heeft hij het ook over de film ‘Midnight Children’ die eveneens in het najaar verschijnt.

Grappig is wel dit filmpje waarin Rushdie uitlegt hoe hij als verhalenverteller gefascineerd is door de manier waarop in games met groot gemak van een macro-verhaallijn kan afgeweken worden zonder dat het langdradig wordt:

 

Over de auteur