Gepubliceerd op: maandag 18 juni 2012

Halverwege Chapbook #2: ‘1512’ van Samuel Vriezen – nu te bestellen

De twee weken durende bestelperiode van Halverwege Chapbook #2 is op 17 juni 2012 van start gegaan! Chapbook #2: ‘1512’ van Samuel Vriezen.

‘1512’ is een tekst die uit 1512 woorden bestaat. Verhaspelingen van eenentwintig zinnen van zes woorden elk zijn het, half totaal doorgestructureerd, half compleet willekeurig. Dat leidt tot een tekst met een explosieve dynamiek. Een ritmische betekenisenergie wordt vrijgezet die altijd al virtueel lag te sluimeren in onze dagelijkse taal. Na lezing van Vriezen zullen zelfs de getallen nooit meer hetzelfde zijn! Op de kaft van het chapbook staat een foto van de Amerikaanse fotografe Rachel Hoyt.

Halverwege Chapbooks zijn kleine, goedkope dichtbundeltjes met een min of meer samenhangende reeks gedichten. De beschikbaarheid is beperkt, want de oplage is steeds precies zo groot als de directe vraag. Het werkt zo: als er een chapbook verschijnt, krijg je een mail. Je hebt dan twee weken de tijd om – als je het chapbook wilt hebben – €7,95 over te maken (buiten Nederland komen er portokosten bij). Op 1 juli worden bij de POD-drukker precies zoveel boekjes besteld als de bestellingen toelaten. Daarna is het voorbij en wordt het nooit meer bijgedrukt. Jij bepaalt dus de oplage! Elk boekje wordt genummerd en gesigneerd.

De komende twee weken is er gelegenheid om ‘1512’ te bestellen. Voor instructies daarvoor schrijf je je in op de mailinglijst op www.halverwegechapbooks.nl, of, als je dat niet wilt, stuur je een mailtje naar post@halverwegechapbooks.nl.

Om het op z’n 1512′s te zeggen:

“wat vier te twee koopt en te een (ik zeg niet wat) vier zeker zes hoort hoort wat (je hoort) geld helemaal niet niet het geld minder weet ik (meer geld en) weet (je) minder zes zeg drie vijf (minder te koop) en drie je koopt meer een twee je zeker meer (een twee drie) het ik je vijf (vier vijf zes) je nooit nooit (weet het nooit helemaal zeker) helemaal zeg”

Over de auteur

- Joost Baars (1975) is dichter, essayist, podcaster, chapbookuitgever en boekverkoper. Zijn gedichten werden gepubliceerd in onder anderen Liegend Konijn, Blue Turns Grey en Revolver. De poëziepodcast VersSpreken (www.versspreken.nl) die hij samen met Matthijs Ponte maakt won in 2010 de nationale prijs bij de European Podcast Awards. Met Halverwege Chapbooks geeft hij op een budget van nul euro chapbooks uit. Hij schrijft over poëzie, film, cultuur en politiek voor onder meer de Poëziekrant en deRecensent.nl.