Gepubliceerd op: zaterdag 9 juni 2012

Grunberg pleit voor gedichten uit het hoofd leren

Grunberg in de Volkskrant over een groep New Yorkers die ieder elke dag hetzelfde gedicht lezen. Als ze het uit hun hoofd kennen komen ze bij elkaar en dragen het voor.:

“Een initiatief dat navolging verdient. Te weinig volwassenen leren nog iets uit hun hoofd. Ik stel voor dat we de komende weken elke dag het gedicht Aan Rika van Piet Paaltjens lezen. (…) Aan het einde van de zomer komen we bij elkaar in het Amsterdamse café Scheltema.”

 (meer op Joop)

Over de auteur

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Lyssens werner zegt:

    Ik deed het jaren naar het vooorbeeld van Antoon Van der Plaetse. Als die man iets voordroeg zag je het gebeuren ! BVB Judas door Cyriel Verschaeve, de wroeging van Judas las je af van de gelaatsuitdrukking op Antoon zijn gezicht. Later was er Tine Ruysschert, die ook in Nederland een veel gevraagde voordrachtkunstenares werd.
    De meeste auteurs lazen een gedicht voor, zonder het voor te dragen. Ook het voorlezen tijdens de “Nachten” is de poëzie soms onwaardig.

  2. […] ik zeg zo het oeuvre van Jaap Fischer op.  Waar las ik nu ook weer dat iemand vond dat we meer gedichten uit ons hoofd moesten leren? […]