Gepubliceerd op: maandag 28 mei 2012

Tonnus Oosterhoff, ‘Meneer met pinksteren’

“Op de avond voor Pinksteren neemt meneer een, ja, gestalte aan, en meteen een heel onplezierige. Met een bronchiteus werkhandschoentje zich aan O’s luchtpijp vasthoudend laat hij zich zakken in de verblijven van de onderhuren. Hij laat hun twistgesprekken en verwijten (‘Domme kuthoer! Ja! Domme kuthoer ja!’) door zijn aderen jagen, zijn hart slaat in hun deuren en rotmuziek. Oosterhoff raakt vertwijfeld, hoest de volgende ochtend onwelriekend, met fluimen.”

>> Lees de tekst van Tonnus Oosterhoff, ‘Meneer met pinksteren’, geschreven voor het meneertjes nummer van Raster 1997.  Gisteren plaatsten we ook een link naar de Lofrede, uitgesproken door K. Michel bij de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs aan Tonnus Oosterhoff.

Over de auteur