Gepubliceerd op: woensdag 23 mei 2012

The Economist prijst graphic novel van Judith Vanistendael

The Economist heeft niets dan lof voor “When David Lost His Voice”, een graphic novel van de Vlaamse illustratrice Judith Vanistendael. De puberjaren van de strip zijn voorbij, aldus het gezaghebbende Britse tijdschrift, het genre van het beeldverhaal staat eindelijk op eigen poten. Hoewel Vanistendaels volwassenenstrip niet meteen een vrolijk onderwerp als thema heeft – een man verneemt dat hij keelkanker heeft op het moment dat zijn eerste kleinkind geboren wordt – weet ze met haar speelse en fantasierijke stijl het donkere verhaal om te draaien in een ode aan het leven. The Economist was vooral onder de indruk van de beeldende kracht: “The final moments are big, bleak, brilliant and stark: a simple whole-page line drawing of a man whose skin has sunk between the bones of his face; a small ship on a dark, stormy sea; a calm sea, no vessel in sight.”

De recensie op The Economist. De website van Judith Vanistendael.

Over de auteur