Gepubliceerd op: donderdag 24 mei 2012

Popmuziek claimt T.S. Eliot

Tori Amos, Win Butler, David Bowie, PJ Harvey en vele andere popmuzikanten hebben iets met T.S. Eliot. Volgens The Guardian ligt dat eerst en vooral aan het feit dat Eliot in de meeste Britse en Amerikaanse scholen tot de standaard leerstof behoort. Ook Eliots taal zou daar voor iets tussen kunnen zitten:

The Waste Land may be unfathomably complex but it is easy to love regardless of whether you understand it. The language is juicy and pungent, full of fire and rain, rivers and dust, birth and death – lots of death.”

Neil Tennant van The Pet Shop Boys gebruikte Eliots techniek om het London van de jaren 80 te evoceren in West End Girls met zijn “too many shadows, whispering voices” in een irreële stad waar “we’ve got no future, we’ve got no past”. (The Guardian)

 

Over de auteur