Gepubliceerd op: dinsdag 17 april 2012

In het nieuws

“Hoeveel geld verdient Arnon Grunberg met zijn voetnoten?” vraagt Maarten van der Graaff zich af na een dagje surfen op het internet.

*

Vertalers zouden beter de vuistregels die Paul Claes in het tijdschrift Filter uiteen zet eens goed lezen alvorens het vertalen aan te vatten, en zeker de vertalers van de gedichten van Borges. Helaas gaat in datzelfde vertalerstijdschrift de vertalersprijs naar een slechte vertaling. (Johan Velter)

*

“Waarom maakt Engeland toch altijd van die gevoelens in mij los als de koekjes bij de thee van ouwe tantes? Straks ga ik nog rijmende poëzie voordragen!” >> Benno Barnard komt thuis aan gene zijde van het water. (Knack)

*

“Wat ze (gelukkig) niet hebben uitgezonden zijn de eindeloze vragen over mijn seksleven: is ‘sugar daddy’ Omer nog in staat is tot penetratie? Hoe vaak doen jullie het? Wil je nooit eens een jongere man? Sta je al in Omers testament? Dan moesten we in Omers woonkamer in de zetel zitten terwijl de jakhals op de voorgrond een gedicht van mij (waarin ‘De oude kruisboogschutter figureert) zou voordragen. Hij maande ons aan op de achtergrond kusjes aan elkaar te geven, maar Omer weigerde.” >> Delphine Lecompte over haar optreden in DWDD. (Tzum).

*

THE NATIONAL Library of Ireland is van plan om de manuscripten van James Joyce gratis online te zetten. (The Irish Times)

*

Bas Heijne lanceert een literaire leesclub op Twitter: #twitlit bespreekt Amy Waldmans roman The Submission (NRC)

*

De zeven dubbelgangers van Joubert Pignon.

*

Het libido-model volgens Fleur van Greuningen in De Gids: “Het is niet heel lang geleden dat ik tijdens een etentje college kreeg over de evolutionaire libido-curve die verschilt tussen man en vrouw. Mij werd het als volgt uitgelegd – ik heb het nog niet kunnen controleren en weet ook niet zeker of ik dat wil, niet in de boeken althans: mannen bereiken de top van hun libido op hun achttiende, terwijl vrouwen hun top bereiken op hun vijfendertigste.”

*

Een blog gewijd aan de geschriften van John Cage: A year from monday.

Over de auteur

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. OnnoK zegt:

    Item 2: niet tijdschrift Liter maar Filter.