Gepubliceerd op: vrijdag 27 april 2012

City2Cities: In Memoriam Václav Havel

In december overleed Václav Havel. Op het internationale literatuurfestival City2Cities te Utrecht vandaag een In Memoriam met Maarten van Rossem, schrijver Jáchym Topol, biograaf (en vriendin van Havel) Eda Kriseová, vertaler Kees Mercks en journalist Maria Vlaar.

Naast Barcelona staat de stad Praag dit jaar centraal op City2Cities, Havel, de schrijver die in de waarheid wilde leven, mag dan niet ontbreken. Er zal aandacht worden besteed aan Havel de staatsman, de schrijver en de dissident, als oprichter en woordvoerder van Charta ’77 .

Bij deze de link met verdere (praktische) informatie:

http://www.city2cities.nl/evenementen/30

 

 

Over de auteur

- Maarten van der Graaff is dichter. Hij debuteerde in het tijdschrift nY en publiceerde vervolgens gedichten in De Revisor, De Brakke Hond en Kluger Hans en een essay in Deus Ex Machina. Zijn debuutbundel is in voorbereiding. Verder treedt hij regelmatig op en blogt hij op: maartenvandergraaff.blospot.com.