Gepubliceerd op: donderdag 8 maart 2012

Nominaties Jo Peters PoëziePrijs bekend

Dat meldt men op de website. Genomineerd zijn:

Marjolein van Heemstra met Als Mozes had doorgevraagd (De Bezige Bij)
Sasja Janssen met Wie wij schuilen (Querido)
Lieke Marsman met Wat ik mijzelf graag voorhoud (van Oorschot)
Maarten Moll met Lichaam (Contact)

Marjolein van Heemstra en Lieke Marsman werden eerder ook genomineerd voor de Buddingh’-Prijs, die in 2011 naar Marsman ging. Marsman won daarnaast ook al de Liegend Konijn Debuutprijs 2011 en de Lucy B en C.W. van der Hoogtprijs 2011.

 

De Jo Peters PoëziePrijs, vernoemd naar de in 2001 overleden uitgever van de kleine maar gezaghebbende uitgeverij Herik, is een tweejaarlijkse prijs voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. Voor de prijswinnaar is een bedrag van € 4.000,- beschikbaar dat wordt uitgekeerd in twee delen. Het eerste deel (€ 1.250,-) direct, op de Avond van Nieuwe Poëzie in Landgraaf. Op die avond wordt de dichter tevens de opdracht verstrekt tot het schrijven van een nieuwe, door de Stichting Poëziefestival Landgraaf bibliofiel uit te geven bundel. Bij de uitreiking van het eerste exemplaar daarvan, ongeveer een jaar na de prijsuitreiking ontvangt hij/zij het tweede deel van de prijs (€ 2.750,-).

Eerdere winnaars van de Jo Peters Poëzieprijs zijn: Ester Naomi Perquin voor Namens de Ander (2010), Edwin Fagel voor Uw afwezigheid (2008), Jan-Willem Anker voor Inzinkingen (2006), Hagar Peeters voor Koffers zeelucht (2004), Alfred Schaffer voor Zijn opkomst in voorstad (2002)

Over de auteur

-