Gepubliceerd op: dinsdag 13 maart 2012

Gisteren regen en vandaag wat zon

De fouten in de elektronische editie van De Kapellekensbaan waar ik gisteren over schreef zijn hersteld, zo liet De Arbeiderspers me weten. En dat is natuurlijk goed nieuws. Ik voel me net Statler of Waldorf. Een van de twee knorrige muppets in ieder geval die na een optreden luid boe beginnen te roepen en dan al snel moeten toegeven dat de voorstelling toch niet over de hele lijn slecht was, dat er zelfs aardige momenten te ontdekken waren, nee wacht, sommige onderdelen waren helemaal niet mis, goed zou je zelfs kunnen zeggen, als je al niet liever het woord meesterlijk zou willen gebruiken, ja op sommige momenten was het werkelijk groots, bij vlagen zelfs briljant, onovertroffen liever: bravo! hoera! bis! meer! meer! meer!

Nu ja, u begrijpt wat ik bedoel. Er is nog steeds veel niet in orde met de exploitatie van het e-boek in ons taalgebied. Het is nog steeds gemakkelijker om een boek te stelen dan om een boek te kopen. Amazon mag dan een gezant van de duivel zijn, maar ze hebben wel een goed functionerend systeem geïntroduceerd, een atmosfeer waarin het vanzelfsprekend is om e-boeken te kopen en binnen afzienbare tijd – zonder kabeltjes, programma’s of andere tussenstations te hoeven gebruiken – te kunnen lezen. Als je graag Nederlandstalige literatuur leest, kost het voorlopig nog iets meer moeite.

Maar er zijn dus ook lichtpunten. Voor nog geen €10 kunt u de beste roman aanschaffen die de Nederlandstalige literatuur rijk is – nu geheel gezuiverd van scanfouten! Zegt het voort.

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] [update] De Arbeiderspers heeft de fouten hersteld. Zie hier. […]